Bostadsbyggande

Bygger lägenheter åt Magnolia i Sundbyberg

Andersson Company bygger Ursviks Torn i Sundbyberg åt Magnolia Bostad. Bild: 3D House
Andersson Company bygger Ursviks Torn i Sundbyberg åt Magnolia Bostad. Bild: 3D House

Andersson Company bygger 177 lägenheter, verksamhetslokaler och parkeringsgarage i Ursvik i Sundbyberg åt Magnolia Bostad.

Uppdraget utförs på totalentreprenad och är en fortsättning på ett samarbetsavtal mellan parterna. Produktionen påbörjas sommaren 2022.

– Efter ett mycket bra och konstruktivt samarbete med Magnolia Bostad under projektets första fas känns det nu väldigt bra att komma i gång med totalentreprenaden och genomförandet av projektet och ett fortsatt samarbete, säger Patrik Toresäter, vd på Andersson Company.

Projektet Ursviks Torn blir, enligt Andersson Company, ett landmärke i Ursviks västra delar och har föregåtts av högt ställda krav på gestaltning. Bebyggelsen i kvarteret varierar mellan 2–14 våningar. Planen är att projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Ansvarig arkitekt är Lindberg Stenberg Arkitekter.

Björn Bergman är regionchef Öst på Magnolia Bostad.

– Det känns väldigt bra att tillsammans med Andersson Company nu komma i gång med Ursviks Torn. Vi är väldigt stolta över hur väl genomarbetat projektet är samt den fina gestaltningen. Magnolia Bostad har redan två projekt under produktion i området. Detta blir det tredje projektet och är såsom ett av de andra projekten sålt till CBRE Investment Management. Totalt har vi nu 757 bostäder under produktion i området varav 377 är sålda till CBRE Investment Management, säger han.