Nyheter

Bygger miljökontor <br></br> för 1,2 miljarder

2012 överger energibolaget Vattenfall sina kontorslokaler i Råcksta och Sundbyberg och flyttar istället in i nybyggda lokaler i Arenastaden i Solna. Prislappen för kontorsbytet: 1 150 miljoner kronor.

I går tecknade Vattenfall kontrakt med fastighetsföretaget Fabege om det nya kontorskomplexet som kommer att ligga i anslutning till Swedbank Arena och Mall of Scandinavia.

2 000 personer ska kunna arbeta i de cirka 43 000 kvadratmeter stora lokalerna som förutom kontor kommer att rymma restaurang, hörsal, motionslokaler samt utställningslokaler. Byggstarten beräknas bli i höst efter slutförd planprocess.

Den nya kontorsbyggnaden ska klara den strängaste miljöklassningen, A, inom Bygga-bo-dialogen och kommer att ha lägre energianvändning än vad EU:s energimärkning ”Green Building” kräver.

Bygga-bo-dialogen ställer krav på bland annat energiförbrukning, energislag, inomhusmiljön och kemikalieanvändning. Vattenfalls elförsörjning ska komma från sol- och vindenergi. Enligt Erik von Hofsten, chef för mediarelationer på Vattenfall Norden, förs det diskussioner om att sätta solceller på taket, men inget är klart i nuläget.

Vattenfallkoncernens huvudkontor kommer att finnas kvar på Sturegatan i centrala Stockholm.