Nyheter

Bygger ny simanläggning i Timrå

Timrå Simanläggning. Bild: We Group AB

NCC ska tillsammans med Timrå Kommun utveckla och bygga en ny simanläggning i Timrå.

Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 170 MSEK.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Timrå Kommun samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och i en transparent arbetsmiljö. I ett första skede ska program- och systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering arbetas fram för den nya simanläggningen.

– NCC har byggt flertalet bad- och simanläggningar i Sverige och genom vårt badhuskoncept delar vi erfarenheter. Detta gör att vi kan utveckla och bygga simhallen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar, säger Petter Lundqvist, produktionschef, NCC Building Sverige, i ett pressmeddelande.

Simanläggningen i Timrå, norr om Sundsvall, är planerad att innehålla en bassäng med 8 stycken 25-metersbanor, en undervisningsbassäng med 4 stycken 25-metersbanor med höj- och sänkbar botten samt möjlighet för delning så den kan anpassas för de minsta nybörjarna. Det kommer också byggas för familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet planeras även fik och mötesrum.

Projekteringsarbetet inleds omgående och när parterna är överens om handlingar och riktpris påbörjas byggnationen. Markarbetet påbörjas under våren 2019 och preliminär byggstart är hösten 2019. Simanläggningen väntas färdigbyggd hösten 2021.

Uppdraget om 170 MSEK orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden.