Byggprojekt

Bygger simhall och bostäder för 1,3 miljarder

Till vänster syns befintliga Partille Arena och till höger nya badhuskvarteret. Bild: Norconsult
Till vänster syns befintliga Partille Arena och till höger nya badhuskvarteret. Bild: Norconsult

Peab har fått uppdraget att bygga ett simhallskvarter, som även inkluderar hyresrätter, i Partille åt kommunala fastighetsbolaget Partillebo.

Uppdraget, som är en totalentreprenad, omfattar simhall, bostäder, lokaler och parkeringsanläggning på området Partille Port i centrala Partille, bredvid Partille Arena.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi på Peab får fortsätta vara med och utveckla Partille, den här gången tillsammans med Partillebo. Att bygga simhall är en betydelsefull samhällssatsning och en viktig plats för såväl motion som avkoppling. Jag hoppas att det nya simhallskvarteret kommer att öka livskvaliteten för Partilleborna och samtidigt ge ringar på vattnet för att skapa en än mer levande stadsbild, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Solenergi

Simhallen och parkeringshuset kommer, liksom grannfastigheten Partille Arena, att få energiförsörjning från solenergi.

– Vi ser fram emot att bidra till att stärka Partilles identitet som en framstående idrottsstad och samtidigt erbjuda en modern och hållbar boendemiljö. Det här är en investering i både nuet och framtiden för vår kommun, säger Mats Nilsson, vd på Partillebo.

95 hyresrätter

Simhallen kommer bland annat innehålla en motionsbassäng, två multibassänger med ställbart vattendjup och ett familjebad med vattenrutschkana. I simhallen inkluderas även en separat relaxavdelning med tillhörande friskvårdsytor. I simhallskvarteret kommer 95 hyresrätter att byggas tillsammans med verksamhetslokaler. Intill och under byggnaden byggs en parkeringsanläggning.

Projekteringen startar omgående.

Simhallskvarteret i Partille

Följande ingår i Peabs uppdrag i simhallskvarteret:

  • 10 000 kvadratmeter simhall.
  • 1 000 kvadratmeter relax och kompletterande friskvårdsytor.
  • 1 000 kvadratmeter lokaler (mot Gamla Kronvägen).
  • 4 000 kvadratmeter verksamheter.
  • 11 000 kvadratmeter hyresbostäder