Byggprojekt

Bygger ut huvudkontor på Kungsholmen för halv miljard

Electrolux nya huvudkontor på Kungsholmen. Bild: Skanska

Skanska får uppdraget att bygga ut Electrolux huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm för cirka 500 miljoner kronor. Byggstart planeras till första kvartalet nästa år.

Skanska har tecknat avtal med Fastighetsaktiebolaget Gångaren 13, ett helägt bolag i Electroluxkoncernen.

Byggprojektet omfattar motsvarande cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta, fitness- och poolanläggning samt restaurang fördelat på tio våningar. Projektet omfattar även anläggning av en innergård på befintlig kontorsfastighets låghusdel samt solceller på tak och fasad. Inom ramen för utbyggnaden ska Skanska även förbereda för ett planerat bostadsprojekt med 114 bostadsrättslägenheter ovanpå en del av kontorsbyggnaden.

Utbyggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM med målet att nå nivå ”Outstanding” samt Swedish Green Building Councils nya certifieringsstandard NollCO2 som ger ett ramverk för klimatneutralt byggande. Byggnadens kvarvarande klimatpåverkan ska vara balanserad med klimatåtgärder till en nettonoll klimatpåverkan. Såväl kontor som kommande bostäder kommer att byggas huvudsakligen i trä med visst tegelinslag, som i hög utsträckning kommer att vara återbrukat.

Byggstart är planerad till första kvartalet 2022 och kontoret förväntas stå färdigt under sommaren 2024.