Byggprojekt

Bygger ytterligare en batterifabrik i Växjö

Micropowers nya anläggning som ska byggas i Växjö. Bild: SAR/MSA
Micropowers nya anläggning som ska byggas i Växjö. Bild: SAR/MSA

GBJ Bygg får fortsatt förtroende av Micropower och bygger även deras nya huvudkontor och produktionsanläggning för litiumbatterier i Växjö för 400 miljoner kronor.

Micropowers nuvarande batterifabriken och kontor stod klar 2020. Nu expanderar bolaget med ett nytt huvudkontor och produktionsanläggning i Nylandaområdet i Växjö. Anläggningen kommer att innehålla forskningsavdelning, produktion samt kontor för tillverkning av litiumbatterier och laddare. Den första delen av produktionsanläggningen kommer att tas i bruk 2024. Den sammanlagda ytan kommer att vara cirka 25 000 kvadratmeter och man räknar med att cirka 360 personer kommer att arbeta från start i anläggningen.

Batterifabriken byggs i trä

– Vi är extra glada att få vara med och bygga även den här anläggningen för Micropower, särskilt då vi nu får bygga ytterligare en modern och unik anläggning åt dem. Entreprenaden är en samverkansentreprenad där parterna har arbetet fram anläggningen tillsammans under en längre tid, säger Staffan Dahlström, vd på GBJ Bygg.

Liksom den första anläggningen ska även den här byggas i trä, från stomme till fasad samt invändiga ytskikt. Ordersumman uppgår till 400 miljoner kronor.

Läs mer om GBJ Byggs planer och offensiva visioner i en längre artikel här.