Nyheter

Byggföretagare fick ta emot näringslivsmedalj

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen. Foto: Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Jessica Löfström, ExpanderaMera och Carin Stoeckmann, Byggmästar’n i Skåne AB har tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj – en belöning för framstående entreprenörskap.
Medaljerna överlämnades av Prins Daniel vid Sällskapets årshögtid på Riddarhuset. 

Två representanter från byggbranschen har belönats med Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj, som delades ut av Prins Daniel den 23 april.  Medaljen har delats ut årligen sedan 1984.  
– Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige samt även att inspirera nya entreprenörer, sammanfattar Kungl. Patriotiska Sällskapets ordförande Erik Norberg. 

En av medaljerna tilldelades Jessica Löfström, vd för ExpanderaMera Byggbemanning. 

Sällskapets Motivering: Jessica Löfström har kallats pionjär inom sin bransch, som är bemanning inom byggindustrin. Hon har tidigare fått många utmärkelser däribland ”Sveriges bråkigaste kvinna”. Med passion för sin affärsidé i sitt företag ExpanderaMera Byggbemanning är hon nu störst i sitt slag i Byggsverige och omsätter närmare 100 miljoner kronor. Hon har målmedvetet drivit sin affärsidé om bemanning och gjort det både med och mot fackföreningarna, men till sist har alla blivit nöjda, inte minst alla de arbetslösa byggarbetare som hon via sin matchningsfilosofi kan erbjuda jobb.


Jessica Löfström är stolt och hedrad.
– Oerhört mäktigt, stort och fantastiskt coolt! Det känns som att detta är den ultimata utmärkelsen och en större hedersutmärkelse för sin insats i näringslivet kan man inte få. Detta är den främsta, tyngsta och andas lång, stark tradition vilket är unikt.

Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar’n i Skåne, tilldelades också en medalj. 

Sällskapets Motivering:
Bygmästar’n i Skåne AB har nyligen 25-årsjubilerat. Förtaget grundades av Christer Dahlén och finns nu i andra generationen med dottern Carin Stoeckmann som vd och drivande kraft. Med 200 medarbetare omsätter man cirka 1 miljard kronor. Hennes väg in i familjeföretaget var inte spikrak. Organisationsarbete ”är mitt gebit”, har hon sagt, och den talangen behövs för att hålla samman en stor bredd av verksamheter med ny-, om- och tillbyggnader inom kundsegmentet offentlig förvaltning. Stoeckmann har även gjort stora insatser i arbetet med ett moderniserat kollektivavtal och diskuterat tillämpningen av den i sig sunda ordningen med upphandling.

Så här kommenterar Carin Stoeckmann utmärkelsen:
– Först blev jag väldigt chockad, och sedan när det började sjunka in kändes det otroligt hedrande och jag blev otroligt stolt och glad. Den förste jag pratade med därefter var min far, som grundade företaget. Jag ville dela glädjen med honom. Det känns väldigt stort!

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap:


Konrad Bergström, Zound Industries Int., 
StockholmGustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Boxholm
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group, Stockholm
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB, Östersund
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, Stockholm
Carin Stoeckmann, Byggmästar’n i Skåne AB, Helsingborg
Karin Söderlind, House of Dagmar, Stockholm
Dan Tervaniemi, Rasta Group AB, Askim