Nyheter

Byggjobbare ockuperade arbetsplats

En grupp byggnadsarbetare tog till desperata åtgärder när lönen uteblev. Under natten till fredagen barrikaderade de sig på sin arbetsplats på Gärdet i Stockholm.

Vid halv två på natten larmades polisen om att åtta byggnadsarbetare hade barrikaderat sig på ett bygge på Gärdet i Stockholm. De hade ställt containrar i vägen och krävde betalt för utfört arbete.

De uppgav att deras arbetsgivare DVS Entreprenad inte betalat deras löner, skriver Byggnadsarbetaren. Det har företaget i sin tur inte kunnat göra eftersom uppdragsgivaren, tillika fastighetens ägare, Freeharbour P M S Assets AB inte betalat sina fakturor till DVS.

— De är skyldiga oss sammanlagt knappt 5 miljoner kronor. Mina anställda har jobbat och slitit med det här projektet. Nu kan jag inte betala ut deras löner, säger Dragan Jovanovic, vd DVS entreprenad, till DN.se.

Huvudentreprenören Bergshöjdens projektledare säger till tidningen att ytterligare underentreprenörer drabbats av att fastighetsägaren inte betalat sina skulder. Totalt rör det sig om nära 25 miljoner kronor.