Nyheter

Byggjympa värmde på kyligt Sergels torg

Stretching på Sergels torg. Foto: Susanne Bengtsson.

För att tydliggöra vikten av att värma upp och stretcha inför arbetsdagen genomförde Skanska byggjympa på Sergels Torg i Stockholm på onsdagen.

Trots aprilväder med snö och kyla genomförde ett hundratal byggnadsarbetare ett strech&flex-pass, det vill säga ett 15 minuter långt program anpassat för att mjuka upp kroppen innan man går ut på arbetsplatsen, mitt i morgonrusningen i Stockholm.

Denna uppvärmning utförs varje morgon på Skanskas byggarbetsplatser världen över som en förebyggande åtgärd för att förhindra skador.

– Många av de skador vi har är att man snubblar och ramlar för att min inte är riktigt varm och mjuk i kroppen. Därför är jympan en bra start på dagen, säger Christel Åkerman, chef för bland annat riskhantering på Skanska, som deltog på Sergels torg på onsdagen.

Ludvig Billström, säkerhetsansvarig på projekt Sergels torg, ledde passet. 

– Idag har det varit lite speciellt eftersom vi hållit till med morgongympan mitt på Sergels torg. Det har varit Skanskamedarbetare som har deltagit, men vi har även gått ut med en inbjudan till underentreprenörer och andra företag. Det vet alla som tränar att det är lätt att sträcka sig, och för oss spelar det inte någon roll vilket lag man spelar i. 

Safety week är en återkommande vecka, som genomförs varje år, med extra fokus på säkerhets- och hälsofrågor.

 

Se filmen från byggjympan:

 

Eller på Byggvärldens facebooksida:

https://www.facebook.com/byggvarlden/