Nyheter

Byggnads stämmer byggbolag i Malmö

Byggnads anser att ett företag i Malmö inte har betalat ut korrekt lön och semesterersättning och stämmer nu byggföretaget.
Byggnads anser att ett företag i Malmö inte har betalat ut korrekt lön och semesterersättning och stämmer nu företaget i Arbetsdomstolen. Foto: Getty Images

Byggnads stämmer ett byggbolag i Malmö, då de anser att bolaget inte har betalat ut korrekt lön och semesterersättning. Facket kräver skadestånd till de sex berörda arbetstagarna.

Tvisteförhandling har genomförts utan att parterna har kommit överens och nu tar Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Byggnads, tvisten till Arbetsdomstolen.

Enligt stämningsansökan har bolaget inte följt kollektivavtalet då de inte betalat ut löner, semesterersättning, reskostnadsersättning och bilersättning till sex arbetare som arbetade för bolaget under 2021. Enligt stämningsansökan rör det som om cirka 130 000 kronor som inte betalats ut.

Genom att inte betala ut lön och ersättningar till arbetstagarna har bolaget brutit mot gällande kollektivavtal. Förutom att betala ut lön och ersättning kräver Byggnads också att bolaget betalat ut skadestånd till dem 165 000 kronor, samt ett allmänt skadestånd till förbundet på 200 000 kronor.

Källa: Nyhetsbyrån Sirén

logo
Anna Sjöström