Nyheter

Byggnadsarbetare omkom

En 45-årig svetsare omkom under måndagen vid ett brobygge i Kista. De tidigaste uppgifterna talade om en fallolycka, men det är möjligt att mannen avled av en hjärtinfarkt.

Peab är huvudentreprenör på brobygget över E18. Mannen var anställd på underentreprenören Redmet. Enligt preliminära uppgifter från polisen föll mannen baklänges och slog huvudet i en sten.

— Men sen har vi en anmälan från Redmet som säger att det finns uppgifter från sjukhuset att fallet inte hade något med dödsfallet att göra. Han avled troligtvis av en hjärtinfarkt, säger Ingela Holtenstam, presskontakt på Arbetsmiljöverket.

Niclas Brantingson, informationschef på Peab, säger att mannen föll ungefär en meter.

— Han föll ihop på arbetsplatsen. Hjärt- och lungräddning startades och han flögs till sjukhus där han senare avled. Vi har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket eftersom det hände på vår arbetsplats, men vi bedömer det som ett naturligt dödsfall, säger Niclas Brantingson.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen vållande till annans död.

— Vi har begärt en obduktion för att ta reda på dödsorsaken. Vi vet inte i nuläget vad han har avlidit av, säger Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen.