Nyheter

Byggställning rasade över bilar

En byggnadsställning föll samman på Östermalm i Stockholm på onsdagseftermiddagen. Flera bilar som stod parkerade på gatan hamnade under ställningen.

På Artillerigatan, mellan Linnégatan och Kommendörsgatan, i centrala Stockholm föll igår en byggnadsställning ner över gatan omkring klockan halv fem på onsdagseftermiddagen. Minst sju bilar ska ha skadats under ställningen, enligt de anmälningar som hittills kommit in. Ställningen slog även emot fasaden på andra sidan gatan så att skador uppstod på det huset.

– Vi har ingen rapport om fysiska skador, tack och lov, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren. Ingen verkar ha följt med byggställningen ner i raset. Eventuellt har någon blivit kvar på en balkongavsats.

Polisen har tagit beslut om att en förundersökning inleds gällande framkallande av fara för annan.

– En utredning ska kika på orsaken till raset och vi har haft tekniker på plats. Var byggställningen förankrad som den skulle?  Eventuellt kan arbetsmiljöbrott bli aktuellt. Det är en mängd personer som ska förhöras så efter helgen vet vi mer.

Det är en bostadsrättsförening som ska utföra fasadrenovering som anlitat ställningsbyggarna.

Byggnadsställningen blockerade gatan, hela kvarteret spärrades av och trafik fick dirigeras om. Vatten och el stängdes tillfälligt av i aktuell fastighet som en säkerhetsåtgärd. Under natten plockades den havererade ställningen bort från gatan och trafiken kunde släppas på igen klockan 06.30 på torsdagsmorgonen.

 

Susanne Bengtsson
[email protected]