Nyheter

Byggstart för 80 bostadsrätter i Västerås

Lillåudden i Västerås. Foto: Riksbyggen

Nu startar Riksbyggen byggandet av 80 bostadsrätter i Brf Sjömärket på Lillåudden i Västerås. Det är Riksbyggens sista etapp på Lillåudden.

Brf Sjömärket kommer att ligga i kvarteret Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan och blir en Svanenmärkt bostadsrättsförening som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö.

– Vi är mycket glada över att nu både kunna starta försäljningen i Brf Sjömärket och genomförandet av projektet. Byggstarten sker med Riksbyggens egna medel utan att invänta bankernas säljkrav vilket gör att vi kommer igång snabbare med fler nya bostäder i ett av Västerås mest attraktiva lägen, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bergslagen, i ett pressmeddelande.

Bland de 80 lägenheterna finns den lilla ettan med sovalkov upp till femrummaren med balkong och privat terrass. Lägenhetsstorlekarna är mellan 35 och 118 m². 

Byggnationen inleds nu i augusti med en planerad officiell byggstart med första spadtag i september. Preliminär tidpunkt för inflyttning är vid årsskiftet 2023/2024.

Hållbarhet är en viktig del genom hela projektet. Huset blir miljömärkt med Svanen vilket bland annat innebär att bostäderna har låg energianvändning och låg miljöbelastning. På taken kommer det att installeras solpaneler. De boende kommer att få tillgång till en grön innergård och i föreningen kommer det att finnas både bilpool och laddstolpar.