Nyheter

Byggstart för Lindholmshamnen

Idag, torsdag, tas första spadtaget för Lindholmshamnen i Göteborg. Med hela 150 lägenheter än planerat, blir det totalt cirka 600 lägenheter i unikt vattennära läge. Skanska och Peab bygger.

Allmänheten är inbjuden till det första spadtaget idag, torsdag, klockan 18.00, på Lindholmen Event & Nöjen – Anders Carlssons gata 2 i Göteborg. 
– Det är väldigt spännande att det byggs så här många lägenheter i ett så unikt vattennära läge. Lindholmen är på god väg att bli en av Göteborgs absolut mest attraktiva stadsdelar med en hållbar levande blandstad som fundament, säger Thomas Nygren, projektchef på Älvstranden Utveckling i ett pressmeddelande.

Nya stadsdelen Lindholmshamnen ska bli ett modernt, citynära och hållbart bostadsområde, och det innebär ett rejält tillskott av bostäder i området. Både antalet lägenheter och total bostadsyta har ökat sedan man startade planeringen, från tidigare 450 till nu cirka 600 lägenheter. Av det totala lägenhetsbeståndet utökas också andelen små lägenheter.

I Lindholmshamnen ska det förutom bostäder också skapas parker, levande mötesplatser, en attraktiv restaurang vid vattnet och ett myllrande stadsmässigt liv mellan husen även på kvällar och helger.

Området, som ska stå färdigt 2021, planeras och utvecklas av ett konsortium bestående av Skanska, Peab, HSB och kommunala Älvstranden Utveckling. De nya kvarteren blir grannar med Radisson Blu Riverside Hotel och Kuggen, det prisbelönade huset som är ett landmärke på Lindholmen liksom om några år det kommande Karlatornet och Karlavagnsplatsen.

Jenny Marcuson Fors