Nyheter

Byggstart för nytt World Trade Center i Malmö

Under byggstarten av WTC i Malmö gjöts en tidskapsel in. Foto: Rickard Johnsson, Studio-e.

Det tredje World Trade Center-kontoret i Malmö uppförs nu i Västra Hamnen. På måndagen var det byggstart för projektet, där Midroc är fastighetsutvecklare och Peab totalentreprenörer.

Precis vid vattnet, med utsikt över Öresundsbron, Köpenhamn och småbåtshamnen bygger World Trade Center Malmö sin tredje kontorsbyggnad. Projektet omfattar nybyggnad av kontorsbyggnad om cirka 4000 kvadratmeter i sju våningar vid Propellergatan. Under måndagen samlades ett 80-tal  personer för att ta del av den symboliska byggstarten då en tidskapsel gjöts in i grunden till den nya byggnaden. 

– Nu vidareutvecklar vi World Trade Center Malmö med ytterligare en byggnad, berättar Peter Syrén, vd i Midroc Properties. Den kommer ingå som en del av en helhet där vi erbjuder många olika typer av kontorslokaler, konferensmöjligheter och servicetjänster. 

Byggnaden uppförs med full sundsutsikt i sju plan, med en takterrass på översta våningen. Den förses med en fasad som skimrar, med spegeleffekter från både himmel och hav. 

Kontorsstorlekarna varierar för att passa såväl mindre som medelstora företag. I bottenvåningen etableras ett café som bidrar till ett levande kvarter även utanför kontorstid. I området finns även hotell, flera restauranger, gym och ett varierat tjänsteutbud.

Inflyttning sker från augusti 2019.

FAKTA: World Trade Center Propellergatan i Malmö

Fastighetsägare: Midroc

Arkitekt: Horisont Arkitekter

Hyresgäster: Croisette, Escandi, Graffiti café

Totalentreprenör: Peab 

Climat80 Gruppen har fått i uppdrag att installera alla tekniska installationer i byggnaden. Allt inom El/data, Ventilation, Styr & Övervakning, Sprinkler, Kyla, Värme och sanitetsinstallationer.