Nyheter

Byggstart för The Point i Hyllie

Här intill Quality Hotel View på Hyllie byggs nu Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad. Fr v Jesper Göransson, VD och koncernchef Peab, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordf i Malmö samt Pia Andersson, VD Annehem. Foto: Klas Andersson

Under måndagen byggstartade The Point i Hyllie i Malmö som med sina 29 våningar och 110 meter kommer att bli Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad.

Ett 100-tal personer närvarade vid det första spadtaget för det nya landmärket i Malmö. 

Pia Andersson är VD för Annehem som har fått uppdraget att utveckla byggnaden och som även ansvarar för uthyrningen av kontorslokaler. Vid måndagens spadtag medverkade hon tillsammans med bland annat Jesper Göransson, VD och koncernchef Peab, samt Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

The Point blir den fjärde etappen i en serie byggnader som innehåller kontorslokaler, butiker, restauranger samt Quality Hotel View.

– När vi började vårt bygge här på Hyllie var vi pionjärer. Vi trodde på platsen och vi hade en vision. I dag är denna destination en kraft att räkna med och The Point blir det verkliga utropstecknet på vår satsning, säger Pia Andersson.

Hyllie i Malmö är ett område som växer. The Point ligger sju minuter från centrala Malmö och 12 minuter från Kastrup.

Inflyttning är beräknad till slutet av 2019.


Fakta The Point

Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad

Byggnadens storlek: 110 m, 29 våningar

Kontorslokaler, yta: Ca 20 000 kvm

Utvecklare och uthyrare: Annehem

Byggherre: Point Hyllie Holding AB – samägt av Peab och Volito