Byggstart i Norra Djurgårdsstaden

Byggstart i Norra Djurgårdsstaden
Järntorget Bygg har byggstartat 42 bostäder på totalentreprenad åt Byggnadsfirman Erik Wallin. Projektet är beläget i Norra Djurgårdsstaden och inflyttningar beräknas till våren 2014.
Järntorget Bygg har byggstartat 42 bostäder på totalentreprenad åt Byggnadsfirman Erik Wallin. Projektet är beläget i Norra Djurgårdsstaden, stomarbeten startar efter årsskiftet och inflyttningarna beräknas till våren 2014.

Huset består av sex våningar med tegelfasad och burspråk samt en sjunde indragen terrassvåning. Järntorgets byggsystem används i projektet vilket visar på flexibiliteten i systemet där en utmanande arkitetur kan kombineras med en effektiv byggnation.

Järntorget Bygg producerar också 34 bostäder åt Järntorget Bostad alldeles intill samt planerar för ytterligare 55 bostäder åt Folkhem och Järntorget Bostad med start efter årsskiftet.   

Wallins bostadsprojekt är ett av tre projekt som Järntorget har kontrakterat i Norra Djurgårdsstaden under de närmsta två åren. I Henriksdalshamnen, som vi nu är på väg att färdigställa, utvecklade vi fem kvarter åt fyra byggherrar under fem år. Vi ser fram emot att fortsätta vara med och utveckla fler kvarter i Stockholms stora stadsutvecklingsprojekt säger Martin Arkad, vd för Järntorget Byggintressenter. 

Relaterade artiklar

Nu är Karlatornet högst i Norden
De bygger Axevalla Hästcentrum
HD prövar inte frågan – tvisten om Gondolens skadestånd är avgjord
Överklagar miljardkontrakt i tunnelbanans utbyggnad