Nyheter

Byggstartar 110 nya klimatsmarta lägenheter

ndreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

Nyproduktion av totalt 110 nya klimatsmarta lägenheter i Höganäs och Svalöv har beviljats statligt investeringsstöd. 


Investeringsstödet innebär att KlaraBo omgående kan påbörja uppförandet av 56 lägenheter i Höganäs och 54 lägenheter i Svalöv. När förändringarna för investeringsstödet förändrades pausades projektet, men nu, efter att KlaraBo fått beviljat investeringsstöd, kommer byggstart att kunna ske omgående.

Fastigheterna är egenutvecklade och mönsterskyddade och inrymmer ytsmarta lägenheter om 1-4 rum och kök på 35-85 kvm. Samtliga lägenheter får antingen balkong, terrass eller uteplats. Hyresgästerna kommer även att erbjudas bilplatser inom fastigheten. Inflyttning planeras under andra kvartalet 2020.

– Det är glädjande att kunna meddela byggstart för dessa lägenheter. Investeringsstödet innebär att vi kan producera bostäder till rimliga hyror. KlaraBos fastigheter är mycket energieffektiva vilket håller driftskostnaderna nere. Vid bostadsproduktion eftersträvar vi dessutom att huvudsakligen använda trä då det kräver mindre energi än stål och betong, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo, i ett pressmeddelande.

– Det är bra att regeringen återtagit investeringsstödet då det gör skillnad för våra hyresgäster. Vår förhoppning är att investeringsstödet blir mer etablerat och att det går att hitta former för en mer långsiktig modell.

KlaraBo har option på mark som möjliggör uppförande av ytterligare 20 lägenheter i Svalöv. Projektet i Höganäs sker inom ramen för ett så kallat joint venture med Samhällsbyggnadsbolaget.