Nyheter

Byggvärlden värd för första byggminglet

Byggvärlden är laddade inför årets Nordbyggmässa 10-13 april. Här är delar av redaktionen samlad i montern på en tidigare mässa.

När Nordbyggmässan drar igång den 10 april arrangeras även ett branschmingel för utställarna. Byggvärlden, tillsammans med språkutbildningsföretaget Semantix och Nordbygg, är värdar för kvällen. 


– Nordbygg är ett viktigt forum att träffa kollegor och kunder i branschen. Det har funnits önskemål om ett mingel kvällstid för att hinna med att knyta nya kontakter, något som vi ville ställa oss bakom, säger Mia Björk, projektledare på Byggvärlden.

Byggvärlden har valt att engagera sig lite extra på årets Nordbyggmässa, som öppnar på tisdag den 10 april och pågår till fredag den 13:e. Förutom egen monter i hörnet av B-hallen är tidningen bland annat värd för utställarminglet som hålls på tisdagskvällen klockan 17-19. Ett mingel utanför det ordinarie, späckade schemat har varit något som Nordbygg fått önskemål om. Det ger en bra chans att möta kollegor och affärspartners som också ställer ut på mässan.

– Vi vill vara en bra samarbetspartner till Nordbygg, som är en viktig mässa för oss och en bra mötesplats för branschen. Därför ville vi vara med som värd för eventet, säger Mia Björk, projektledare för Byggvärlden.
Det blir DJ-musik och barhäng. Byggvärlden kommer att ha mingelfotografer på plats och man drar också igång nomineringen av tävlingen Årets Byggchef, som i år fått en ny tidplan med nominering och juryarbete under våren och prisutdelning till hösten.
– Det känns kul att Nordbygg blir startskottet för nomineringarna till vår tävling Årets Byggchef, som vi har tillsammans med Byggcheferna. Vi kommer att kunna ta emot förslag på kandidater i vår monter BG:01 under mässan, säger Susanne Bengtsson, chefredaktör på Byggvärlden.
Precis rakt fram när man kommer in genom stora entrén kommer också Kunskaps- och karriärstorget att finnas, där Byggvärlden är med och syns som en av flera sponsorer.
– Det är stort tryck på jobbmarknaden i byggbranschen och vi är en av dem som förmedlar nya jobb genom annonser på byggvärlden.se till exempel. Under mässdagarna kommer vi att låta lediga jobb rulla på en tv-skärm i vår monter, säger Mia Björk.
Byggvärlden kommer löpande att publicera nyheter från mässan på byggvärlden.se.
– Kom gärna förbi och träffa oss i montern. Där kommer vi att bygga upp en redaktion, så det finns alltid någon på plats för att prata nyheter med, säger Susanne Bengtsson.