Nyheter

Byggvärldens nya krönikör drivs av att förändra branschen

Jimmy Dahlström, ny krönikör i Byggvärlden.

Han brinner för byggbranschen och tycker det är en fantastisk bransch att jobba i. Men har ser också en stor förbättringspotential.
– Jag vill att branschen ska vara bättre efter mig än före mig, säger Jimmy Dahlström, Byggvärldens nya krönikör.

Jimmy Dahlström tycker och tänker mycket om samhällsbyggnad. Ett av ämnena i hans krönikor kommer bland annat att vara utveckling, och då särskilt produktivitetsutveckling, logistik och digitalisering, och han ser bland annat bilindustrin som en förebild.

– Inom den fasta industrin är man duktig på att ställa krav på leverantörer och pressa priser. I byggbranschen blir det istället dyrare ju mer man bygger.

Inkludering är ett annat ämne som Jimmy kommer att belysa.

– Här finns fortfarande jättemycket att göra. Vi är över huvud taget för dåliga på att prata om mjuka värden i branschen. Vi har certifieringar för färdiga projekt, men hur mår människorna under själva uppförandet?

Till vardags jobbar Jimmy Dahlström som Chef Projekt på Den Temporära fabriken, ett affärsområde inom Ramirent. Tidigare har han även jobbat på Svensk Bygglogistik, Peab och som konsult på Prolog. Jimmy är även ordförande för Lean Forum Bygg.

När han skulle välja karriärväg efter gymnasiet så hoppade han på ett it-program i Karlstad, något han drömt om som barn.

– Men det var inte min grej så det blev Väg och Vatten på Chalmers istället.

Han har även en examen inom Industriell ekonomi från Borås högskola.

Att skriva är ett stort intresse.

– Det är en fin form av kommunikation. Men jag hade även kunnat tänka mig att bli radiopratare…

Journalistintresset – i kombination med drivet att förändra byggbranschen – kommer att mynna ut i spännande krönikör i Byggvärlden!

FAKTA: 

Namn: Jimmy Dahlström
Roll: Chef för Projekt i den temporära fabriken, Ramirent.
Ålder: 36
Bor: Stockholm
Familj: Fru och barn
Intressen: Familjen, golf, padel, att röra på mig och må bra.