Nyheter

Bygma förvärvar XL Bygg Norra

Bygghandelskedjan Bygma förvärvar Norra Skogsägarnas byggvaruhandel XL BYGG Norra AB med butiker i Lycksele, Skellefteå och Umeå. 

Genom förvärvet stärker Bygma Gruppen ytterligare sin position på den norrländska marknaden, skriver man i ett pressmeddelande.

För Bygma innebär affären att butiker nu finns i Luleå, Piteå, Skellefteå, Lycksele, Vindeln, Umeå, Örnsköldsvik och Sunds­vall. Utöver dessa har Bygma sju anläggningar i Stockholm och Mälardalen.

– Vi har hittat en vinna-vinna-lösning där vi ytterligare stärker vår byggvaruhandel samtidigt som Bygma kan bidra till en ökad medlemsnytta för Norra Skogsägarnas medlemmar, säger Urbban Johansson, vd Bygma.

Norra kommer att fortsatt vara leverantör av trä­varor till butikerna i Lycksele, Umeå och Skellefteå. XL BYGG Norra AB i Lycksele, Skellefteå och Umeå har 42 anställda. Bygma tar över verksamheten den 1 april 2014.

Bygma Gruppen är ett helägt dotterbolag till Bygma Gruppen A/S i Danmark. Totalt har koncernen cirka 2 000 anställda och omsätter 6,7 miljarder kronor.