Nyheter

Bygma rekryterar ny vd

Peter Lindström, ny vd för Bygma.

Bygmas styrelse har rekryterat Peter Lindström till tjänsten som vd för Bygma i Sverige. Han kommer närmast från färgleverantören Tikkurila Sverige AB.


Peter Lindström har en bred erfarenhet av bygghandeln samt flera styrelseuppdrag och tillträder tjänsten som vd för Bygma senast den 1 augusti. Närmast kommer han från rollen som vd för den nordiska färgleverantören Tikkurila Sverige AB där han haft en rad ledande positioner. 

Peter Lindström har under 20 år arbetat med att utveckla och leda organisationer inom såväl leverantörsledet av byggprodukter som bygghandeln. Han har en dokumenterad erfarenhet av försäljning och inköp i branschen både inom Sverige och övriga Europa.

– Det känns både hedrande och roligt att få axla rollen som vd för Bygma, ett av få familjeägda bolag som finns kvar i branschen. Jag har följt Bygma under många år och vet att jag kommer till ett välskött och expansivt företag med stor kompetens och mångårig erfarenhet. Bygmas värderingar med kvalitet, hållbart byggande och kunskap ligger helt i linje med mina egna. Nu ser jag fram emot att utveckla verksamheten vidare tillsammans med kunniga kollegor, säger Peter Lindström, tillträdande vd, i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Peter Lindström som ny vd för Bygma i Sverige. Vi fortsätter att expandera i Sverige och Peters gedigna erfarenhet och kompetens från branschen i kombination med rutinerat ledarskap kommer att tillföra viktiga egenskaper i Bygmas verksamhet, säger Peter H. Christiansen, ägare och Bygmas styrelseordförande.