Bytte spår – nu går det som tåget

Bytte spår – nu går det som tåget
Björn Lundqvist ville bli biolog, men blev civilingenjör. Nu fixar han upprustningen av en tunnelbanestation.

Stadsdelen Hornstull i Stockholm ska rustas upp. Bland annat ska tunnelbanestationen få en ansiktslyftning. Det är här som Björn Lundqvist kommer in i bilden. Han är arbetschef på entreprenören Cobab. – Det är många människor som passerar här varje dag. Därför har vi delat in bygget i fyra etapper, säger han. I entreprenaden ingår att bygga en ny spärrkiosk åt beställaren SL samt att inreda en inomhusgalleria. Bygget startade i april i år och beräknas vara klart i november 2012. – Jag ansvarar bland annat för samordningen och kontakten med beställare, säger han. På Cobabs hemsida står det att man är ett mindre företag med erfarenheter från det större bolaget. Är det likadant för dig? – Ja, jag jobbade på Peab mellan 2002 och 2008. Sedan var jag ett tag på WSP innan vd på Cobab ringde och frågade om jag ville börja här. Han var min chef på Peab och det lockade, säger Björn Lundqvist. Vad har du för bakgrund? – Jag är civilingenjör med inriktning väg och vatten. Och så har jag en kandidatexamen i företagsekonomi. Från början ville jag bli biolog och pluggade det i ett år efter gymnasiet. Men jag såg inga bra jobbmöjligheter. Då lockade byggbranschen desto mer.

Relaterade artiklar

Han blir ny chef för samhällsutformning på WSP
Heidelberg Materials rekryterar hållbarhetschef från Betongindustri
MVB utser två nya arbetschefer
Han blir ny projektutvecklingschef på Einar Mattsson