Nyheter

Carola Lavén ny vd för Besqab

Carola Lavén. Foto: Besqab

 Styrelsen i Besqab har utsett Carola Lavén till vd. Hon efterträder Anette Frumerie som blir vd för Rikshem. 


Carola Lavén kommer närmast från Castellum där hon varit vice vd och Investeringsdirektör. Hon har tidigare haft ­­­­ledande positioner inom NCC Property Development och Atrium Ljungberg. Carola är även styrelseledamot i Wingroup AG. 

– Styrelsen är mycket glad att vi kunnat rekrytera Carola Lavén som ny vd för Besqab,  Hon har lång erfarenhet från fastighetsbranschen med inriktning mot projektutveckling och är en mycket uppskattad ledare. Jag är övertygad om att Carola kommer kunna ta Besqab till nästa nivå genom att vidareutveckla Besqabs affär och organisation, säger Olle Nordström, styrelseordförande i Besqab, i ett pressmeddelande.

– För mig är Besqab attraktivt av flera skäl, dels har bolaget höga ambitioner och är duktiga på det de gör, dels lockar det mig att få jobba med bostäder som ligger så nära människors vardag, säger Carola Lavén.

Carola Lavén är civilingenjör från KTH. Hon kommer att tillträda som vd för Besqab i början av maj, då hon efterträder Anette Frumerie som enligt tidigare kommunikation blir vd för Rikshem.