Nyheter

Chaufför frias efter broolycka

Motorvägsbron över Södertölje var avstängd i två månader efter en olycka i somras. Nu frias chauffören. Foto: Hans Ekestang.

Lastbilschauffören frias från misstankar efter olyckan på motorvägsbron vid Södertälje i somras.

Det skriver Länstidningen i Södertälje.

Efter olyckan på Södertäljebron inledde polisen en förundersökning för att utreda händelsen, som ledde till att bron var avstängd för trafik i södergående riktning i nästan två månader.

– Det här var en osannolik olycka som vi inte hade kunnat förutse. Vi gör riskbedömningar och åtgärder för att naturligt skydda våra broar, som är kritiska punkter i infrastrukturen. I det här fallet hade lastbilen lyckats passerat två barriärer och kilat sig fast på ett av de fyra ställen där bron är som mest känslig, sa Marie Fredell, Trafikverket Underhåll i Stockholm, som varit ansvarig för reparationen av motorvägsbron i Södertälje, till Byggvärlden i somras.

Nu meddelar polisen att förundersökningen läggs ner, och att lastbilschauffören frias från alla misstankar, enligt Länstidningen i Södertälje. 

 ”På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som har varit föremål för utredningen haft sådant uppsåt (insikter och avsikter) eller har visat sådan oaktsamhet (vårdslöshet) som krävs för att förfarandet skall vara brottsligt”, skriver polisen i en kommentar till LT.