Nyheter

Concent rekryterar ny vd

Matias Lindberg, ny vd för Concent. Fotograf: Karl Nordlund

Concent har anställt Matias Lindberg från HSB ProjektPartner till posten som ny vd med operativt ansvar för verksamheten.
Han tillträder tjänsten den 1 september 2016.

Matias Lindberg kommer närmast från rollen som vd för HSB ProjektPartner, som är ett affärsbolag för HSB:s bostadsproduktion.
Bolagets kärnaffär är bostadsutveckling över hela landet inklusive huvudansvar för HSB:s bosparande.
– Matias Lindbergs mycket solida kompetens när det gäller bostadsproduktion, i kombination med hans erfarenhet och ett omfattande kontaktnät i fastighetsbranschen, gör honom till precis den ledare Concent behöver i sin fortsatta expansion, säger Tommy Marklund, styrelseordförande i Concent, i ett pressmeddelande.

Innan HSB kom Matias från en roll som vd för Akademiska Hus Norr AB där han också var ledamot av koncernledningen och ansvarig för koncernens utveckling av förvaltningsfrågor.
Tidigare har Matias varit vd för Telgebostäder, Vallonbygden i Finspång samt Årehus, där alla är kommunala bostads- och/eller fastighetsbolag.

Matias Lindberg efterträder Runar Söderholm som har varit vd på bolaget sedan årsskiftet 2014/2015.
– Runar har gjort ett utomordentligt arbete med att notera Concent på NGM-börsens MTF-lista under 2015 vilket gett oss ytterligare trovärdighet mot banker, kommuner och andra samarbetspartners samt sett till att bolaget nått den position som bolaget har i dag, säger Tommy Marklund.