Nyheter

Container blir hotellrum

Foto: Scandic.

Nu blir det möjligt att boka hotellrum till vilken plats som helst – även där det inte finns något hotell!  De mobila hotellrummen är 18 kvadratmeter och har en tillhörande terrass.

Det är hotellkedjan Scandic som lanserar ett nytt koncept med mobila hotellrum. 

Rummet, som har en tillhörande terrass, är utrustat med allt vad som kan förväntas av dagens hotellerbjudande såsom wifi, luftkonditionering samt ett fullt utrustat badrum. Hotellrummet består av både en dubbelsäng, sängbord, en soffa och ett skåp med minibar och värdefack. Ett smalt skåpfack har byggts in bakom och där har man placerat en strykbräda.

– Inredningen är inspirerad av fåglar och insekter. Jag tänkte på att eftersom den här också ska flyttas runt så inspirerades jag att det flyktiga och rörelser. Den blålila färgen från fågelns vingar, skalbaggens skal och trollsländor tillsammans med basfärgen grå. På väggen finns en tapet som har mönster av fåglar och växter, berättar inredningsarkitekten Bronwynn Welsh från Doos arkitekter.

Hotellrummet är byggt av en container. Rummet är 14 kvm och toaletten är cirka 4 kvm. Sedan finns ett 6 kvm stort utrymme för de tekniska lösningarna. I rummet ska fyra personer kunna övernatta. Den totala ytan blir på cirka 24 kvadrat, ungefär som ett Attefallshus.

Själva containern som det mobila hotellet är byggt av kommer ifrån Estland och har blivit ombyggt av Expo House enligt ritningar från Doos arkitekter. Väggtjockleken är 120 mm med isolering och det ska gå att bo i containern året om. Ytan är klädd med 3M film med tryckt mönster som ska likna rostig plåt.

– Det är en tålig film och den skyddar containern. Filmen går att beställa med vilket mönster eller motiv man vill.

Golvvärme är indraget i både det större rummet och i badrummet och all belysning är LED. Elen kopplas på ett elskåp om det finns något i närheten, annars drivs det med en generator.

– Hotellet är nio meter långt och tre meter brett. Om det skulle vara större behövs en extra bred transport. Nu går containern att flytta med en lastbild.

Konceptet lanserades den 17 juni. Det finns i dagsläget två hotellcontainrar och de kommer i sommar att turnera runt i Sverige, Norge och Finland.

– Vi ser idag en stark trend i att människor söker annorlunda upplevelser, något som är unikt och skräddarsytt för just mig. Med Scandic To Go, där vi erbjuder en bekväm hotellvistelse i helt unika miljöer, hoppas vi kunna tillfredsställa sådana behov, säger Johan Michelson, kommersiell chef på Scandic.