Karriär

Contractor Bygg i Sundsvall utser ny vd

Andreas Bergman har utsetts till ny vd på Contractor Bygg i Sundsvall. Foto: Kristofer Lönnå

Andreas Bergman har utsetts till ny vd på Contractor Bygg i Sundsvall. Han kommer närmast från en tjänst som avdelningschef på One Nordic Hydro och har tidigare bland annat varit projektchef på HSB Projektpartner och platschef på NCC.

– Det känns kul att komma tillbaka till en bransch som jag verkligen trivs i. Contractor har ett bra gäng i Sundsvall och jag är väldigt peppad, säger Andreas Bergman.

– En riktigt tung rekrytering som vi är jättenöjda med! Andreas har lång erfarenhet av chefsposter inom bygg- och entreprenadbranschen och ett brett kontaktnät i Sundsvallsområdet. Han är helt rätt person för vd-rollen, säger Fredrik Andersson, koncernchef för Contractor.

Andreas Bergman är 43 år och Sundsvallsbo. Han har de senaste åren varit avdelningschef på One Nordic Hydro som arbetar med entreprenader och underhåll inom vattenkraft. På meritlistan finns även att han varit projektchef på HSB Projektpartner, där han jobbade med bostadsutveckling, och haft olika roller på NCC, bland annat som platschef och inköpare.

– Fredrik Andersson och Lena Forsgren på Contractor presenterade ett spännande upplägg och en väg framåt för Sundsvallskontoret som lockade mig. Vi satsar nu på att expandera i Sundsvall med omnejd, säger Andreas Bergman.

Han tillträder som vd på Contractor Bygg i Sundsvall den 1 april.

– Det viktigaste är att fortsätta bygga vidare på laget i Sundsvall och vara en bra arbetsgivare som får medarbetarna att känna sig trygga. Sedan hoppas jag kunna tillföra något nytt med min långa erfarenhet av att driva projekt och mitt stora nätverk inom affärsvärlden. Byggbranschen står som alla vet inför utmaningar på grund av den rådande konjunkturen. Det blir viktigt att göra smarta val, gå på rätt affärer, utveckla befintliga kunder och vara en stabil partner.