Nyheter

Contractor Bygg växer i Norrland

Bertil Cadeskog, Fredrik Andersson och Martin Rudberg. Foto: Constructor Bygg

Norrländska Contractor Bygg växer genom att satsa söderut. Företaget har köpt upp det väletablerade byggbolaget Hus och nyproduktion AB i Sundsvall som omsätter runt 170 miljoner och har cirka 50 anställda.


Contractor täcker upp hela Västerbotten genom sina fyra befintliga kontor i Skellefteå, Umeå, Lycksele och Hemavan. Nu satsar koncernen på södra Norrland och köper upp det väletablerade byggbolaget Hus och nyproduktion AB i Sundsvall.   
 
Genom en samarbetspartner i Sundsvall fick Fredrik Andersson, koncernchef på Contractor Bygg Holding, tips om byggbolaget Hus och nyproduktion AB. Förhandlingsprocessen har pågått i några månader, och så sent som i fredags blev allt klart. Nyförvärvet omsätter runt 170 miljoner, har cirka 50 anställda och byter nu namn till Contractor Bygg i Sundsvall AB.

– Det känns riktigt bra, vi har stor samsyn kring hur bolaget ska drivas och utvecklas, berättar Fredrik Andersson i ett pressmeddelande.

De tidigare ägarna Martin Rudberg och Bertil Cadeskog kände att Contractor var ett bra alternativ både sett till personalpolitik och deras sätt att driva bolag.

– Contractor har en personalpolitik och ett kvalitets- och miljötänk som är i framkant och ligger helt i linje med våra värderingar. Vi tror att företaget har de bästa förutsättningarna att utvecklas och ta marknadsandelar på vår lokala marknad, säger Bertil Cadeskor, i pressmeddelandet.

– Vi har också varit måna om att trygga anställningen för alla våra anställda och behålla ett bra samarbete med våra återkommande beställare och då har vi känt att Contractor är det bästa alternativet, menar Martin Rudberg.

Bertil Cadeskog går i pension i samband med uppköpet och Martin Rudberg, som varit med sedan bolaget bildades 1996, blir kvar som vd i bolaget i fyra år.

Contractor Bygg har satsat på Ski Lodges i Hemavan, ett koncept som även skulle kunna passa skidorten Åre. Etableringen i Sundsvall kan innebära att en sådan satsning kommer lite närmare till hands.

– Vår målsättning är ju att inom fem års sikt vara etablerade på åtta orter. Vilka de övriga tre blir får vi se, men det är klart att vi har en plan, säger Fredrik Andersson.