Nyheter

Contractor rekryterar från Balticgruppen

Mats Håkansson.

Contractor fortsätter att stärka organisationen. Nu har bolaget gjort klart med Balticgruppens Mats Håkansson, som med start 1 december går in som projekteringsansvarig för Contractorkoncernen. 

Under sina många år inom Balticgruppen har Mats Håkansson jobbat med flera stora projekt, senast i rollen som arbetschef där han har ansvarat byggproduktionsverksamheten. Han hade bland annat ett övergripande ansvar för det uppmärksammade bostadsprojektet Glitne i kvarteret Forsete i Umeå, ett projekt som pågått i flera etapper och totalt omfattat 1,5 miljarder kronor. I Glitne-projektet hade Mats även ett nära samarbete med Contractor.  

– Mats Håkansson har genom sina erfarenheter ett starkt kontaktnät och kommer att bli viktig i vårt arbete med att utveckla affärer över hela vår region. Vi har kommit långt med våra egenutvecklade projekt i såväl Hemavan som Skellefteå och nu får vi möjlighet att fortsätta utveckla den delen av verksamheten på fler orter, säger Contractors koncernchef Fredrik Andersson, i ett pressmeddelande.

I och med rekryteringen av Mats Håkansson kommer Contractor kunna erbjuda hela kedjan från första tanke om nya lokaler till ett färdigt hus, där bolaget kan äga och förvalta fastigheten, eller överlåta den till någon samarbetspartner. 
– Mats kommer att få ta en byggherreroll i våra interna projekt, där han fungerar som både projekteringsledare och installationssamordnare. Med sin tidigare erfarenhet av stora och komplexa projekt är han precis rätt man för det jobbet.

Mats Håkansson är anställd av Contractor Holding och kommer att ha sin bas på Contractors kontor i Umeå. 

– Det känns bra att komma till en så offensiv organisation, med en uttalad ambition att växa och utvecklas. Jag känner mig trygg med vart jag hamnar och delar verkligen Contractors värderingar och strävan att göra skillnad för ett levande Norrland, säger Mats Håkansson i pressmeddelandet.

Koncernen Contractor bedriver sin verksamhet från sex norrländska orter, Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Contractor Mark i Skellefteå och Hemavan samt fritidshus- och flerbostadshustillverkaren Jörnträhus, Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter.