Nyheter

Contractor Skellefteå rekryterar ny vd

Kurt Nyström.

 Kurt Nyström som tar över som ny vd för Contractor Skellefteå. Efter närmare 30 år på NCC börjar han sin nya tjänst på Contractor vid årsskiftet. Han kommer närmast från en tjänst som produktionschef, med ansvar för företagets byggverksamhet i Skellefteå. 
Kurt Nyström ser positivt på möjligheterna: 
– Nya etableringar och följdeffekterna av det gör att det kommer att hända mycket spännande i Skellefteås byggbransch de närmaste åren. Och när det tar fart på allvar ska vi på Contractor vara en av de drivande aktörerna, säger han i ett pressmeddelande.

Kurt Nyström har jobbat i olika roller inom NCC ända sedan 1990 och kommer närmast från en tjänst som produktionschef, med ansvar för företagets byggverksamhet i Skellefteå. 

– Kurt har lång erfarenhet och stor kunskap inom framför allt platsbyggd betong och stora bostadsprojekt. Det gör att han kommer att bli oerhört värdefull för vår fortsatta utveckling i Skellefteå. Dessutom brinner han för människor och är väldigt bra på att bygga laganda. Med sitt starka driv och lokala engagemang passar han perfekt in i vår företagskultur, säger Contractors koncernchef Fredrik Andersson.

Just den lokala förankringen är en av de faktorer som Kurt Nyström lyfter fram när han ska beskriva sin egen bild av Contractor som företag: 

– Det finns en stark lokal närvaro och kunskap om ortens förutsättningar som jag tror är viktigt för att vara framgångsrik. Dessutom känns det som att företagskulturen är sund, med anställda som gärna stannar kvar. Det brukar vara ett tecken på att ett företag är välmående och gör bra saker. 

Contractor Bygg startades 1910 och finns i dag i Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Lindgrens Mark i Skellefteå och Jörnträhus AB, samt Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter. Koncernen med huvudkontor i Skellefteå har ca 400 anställda och omsatte 2018 ca 700 miljoner kronor.