Karriär

Cowi hämtar avdelningschef från Sweco

Zanna Ehn Haeger lämnar Sweco för Cowi. Foto: Cowi
Zanna Ehn Haeger lämnar Sweco för Cowi. Foto: Cowi

Zanna Ehn Haeger blir ny avdelningschef för Samhällsbyggnad på Cowi i Stockholm. Hon kommer senast från en roll som projektchef inom väg och anläggning på Sweco.

Zanna Ehn Haeger är utbildad civilingenjör på KTH och har lång erfarenhet av att leda stora komplexa infrastrukturprojekt. Hon har under stora delar av karriären arbetat på Sweco som projektchef, regionchef, gruppchef och projektledare och har även en bakgrund inom Trafikverket.

– Jag lockas av att Cowi har en så ambitiös och stark hållbarhetsprofil, vilket alltid har varit viktigt för mig i mitt arbete. Cowi är i en utvecklingsfas och jag ser fram emot möjligheten att vara med och påverka den resan och utveckla samhällsbyggnadsdivisionen i stort, säger Zanna Ehn Haeger.

– Vi ser fram emot att välkomna Zanna till Cowi efter sommaren. Hennes långa erfarenhet av ledarskap både i stora infrastrukturprojekt och i linjen kommer att tillföra mycket till divisionens fortsatta utveckling, säger Susanna Ohlin, Divisionschef Samhällsbyggnad på Cowi.

Zanna Ehn Haeger tillträder sin nya roll den 24 augusti.