Karriär

Cowi rekryterar avdelningschef från Peab

Andreas Furenberg är ny som avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst på Cowi.
Andreas Furenberg är ny som avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst på Cowi. Foto: Cowi

Andreas Furenberg kliver den 1 mars in som avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst på Cowi. Han kommer senast från en roll som avdelningschef och teknikchef på Peab.

De senaste åren 12 åren har han jobbat på Peab, som chef i olika roller inom teknik och produktion. Senast ansvarade han för uppbyggnad och ledning av Peab Teknik inom bygg med ett team på 35 personer.

− Det finns mycket kompetens i bolaget och inte minst ett starkt erbjudande inom hållbarhet och digitalisering kopplat till konstruktion, vilket är en marknad jag verkligen tror på. Och jag lockas av att Cowi har en modig strategi där de erbjuder specialistkunskap inom hållbarhet som bidrar till kundernas gröna omställning, säger Andreas Furenberg.

− Andreas kommer att bidra mycket med sina erfarenheter av att driva tekniska tjänster i kombination med byggentreprenad. Han kommer att spela en nyckelroll i pågående projekt och när vi rustar vår verksamhet för att ta större industri- och byggprojekt, säger Karin Genemo, Divisionschef för Industry and Buildings på Cowi i Sverige.

logo
Anna Sjöström