Nyheter

Cykelprofil blir vd för Samhällsbyggarna

Lars strömgren, tillträdande vd för Samhällsbyggarna.

Lars Strömgren blir ny vd i Samhällsbyggarna. Han tillträder den 1 augusti 2020. 

Lars Strömgren kommer närmast från Cykelfrämjandet där han har varit ordförande sedan 2014. Han är också vice ordförande i European Cyclists’ Federation som samlar organisationer i ett 40-tal länder med sammanlagt mer än 50 000 medlemmar.

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren, i ett pressmeddelande. 

Lars Strömgren har en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och pr för bland andra Ramboll och United Minds.

2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas prestigefulla Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen. 2016 erhöll han Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens finaste utmärkelser – och fick då titeln Årets kommunikatör.

– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför, säger Dag Björklund, ordförande för Samhällsbyggarna.

Lars Strömgren tillträder som vd i Samhällsbyggarna 1 augusti 2020.  Han tar över efter Sara Haasmark som lämnat samhällsbyggarna för nya uppdrag.