Nyheter

Dags att nominera till Årets Byggchef 2019

Nio år i rad har Byggcheferna och Byggvärlden utsett Årets Byggchef – en ledare som är en förebild i branschen.

I höst är det dags att kora en efterträdare till Alexander Sandstedt, produktionschef på NCC, som tog hem titeln 2018. Ni läsare kan vara med och påverka genom att nominera en kandidat.

Vem är branschens bästa byggchef? Känner du någon som du tycker gör ett föredömligt jobb och som är värd lite extra uppmärksamhet?  Kanske är det din chef? Kanske en kollega eller samarbetspartner?

Det är ni läsare av Byggvärlden och medlemmar i Byggcheferna som kan vara med och nominera era favoriter. Genom att tipsa juryn har just er kandidat chans att gå vidare till final och kanske utses till Årets Byggchef 2019.

Chefer på olika nivåer, från arbetsledare och uppåt, kan nomineras. Personen i fråga kan jobba inom olika delar av branschen, både på entreprenörs- och beställarsidan, men också inom konsultledet.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse – och så klart vara en god representant för yrkeskåren. Syftet med tävlingen är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef. 

Missa inte chansen att nominera till Årets Byggchef 2019! Nomineringsperioden pågår fram till den 30 september 2019.
 

Så här gör du för att nominera:

Först och främst så behöver vi faktauppgifter om den person som du vill se som Årets Byggchef 2019:

  • Den nominerades namn
  • Företag
  • Position
  • Kort om bakgrund
  • Telefonnummer/e-post 

Skriv några rader om den person du nominerar utifrån de fem kriterier som juryn kommer att bedöma:

  • Lönsamhet
  • Kundrelationer
  • Etiskt agerande, externt och internt
  • Ledarskap
  • Förnyelse

Det är viktigt att vi får kontaktuppgifter till personer som kan berätta mer om den nominerade. Vi behöver namn på dennes chef och någon kollega, men också till några kunder eller samarbetspartners.

Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar. 

Fram till den 30 september går det att mejla förslag på kandidater till [email protected]
 

Tidigare vinnare 2010: Konstantin Spinos, arbetsledare Veidekke. 2011: Magnus Rudén, projektchef AF Bygg. 2012: Sofia Edoff, produktionschef NCC. 2013: Helena Söderberg, projektchef Züblin Scandinavia. 2014: Henrik Bratt, affärsområdeschef Erlandsson Bygg AB. 2015: Eva Torberger, distriktschef Skanska. 2016: Jens Andreasson, arbetschef Svevia, 2017: Daniel Pettersson, vd Segermo Entreprenad/NRC Group Sverige, 2018: Alexander Sandstedt, produktionschef, NCC.


Samarbetspartners Årets Byggchef: Byggcheferna, Byggvärlden, AG Advokat och Talentia.