Nyheter

Dags att nominera till Årets Byggchef 2020

Jeanette Rohdin–Körössy, avdelningschef på JM i Stockholm, blev Årets Byggchef 2019. Foto: Anna Sjöström.

Nu är det dags att nominera till Årets Byggchef 2020. Vi söker en ledare som är en förebild för branschen – och en efterträdare till Jeanette Rohdin–Körössy, avdelningschef på JM i Stockholm, som juryn utsåg till vinnare förra året.

Vem är branschens bästa byggchef? Känner du någon som du tycker gör ett föredömligt jobb och som är värd lite extra uppmärksamhet?  Kanske är det din chef? Kanske en kollega eller samarbetspartner?

Det är ni läsare av Byggvärlden och medlemmar i Byggcheferna som kan vara med och nominera era favoriter. Genom att tipsa juryn har just er kandidat chans att gå vidare till final och kanske utses till Årets Byggchef 2020.

Operativa chefer på olika nivåer, från arbetsledare och uppåt, kan nomineras. Personen i fråga kan jobba inom olika delar av branschen, både på entreprenörs- och beställarsidan, men också inom konsultledet.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse – och så klart vara en god representant för yrkeskåren. Syftet med tävlingen är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.  

I år har juryn infört ett nytt kriterium, säkerhet, men det är helheten som bedöms.

De kriterier som juryn bedömer är: 

  • Säkerhet
  • Etiskt agerande, externt och internt
  • Ledarskap
  • Förnyelse
  • Lönsamhet 
Missa inte chansen att nominera till Årets Byggchef 2020! Nomineringsperioden pågår 8 juli-30 september. En vinnare kommer att koras i slutet av året.

Fram till den 30 september går det att mejla förslag på kandidater till: [email protected]Så här gör du för att nominera:

Först och främst så behöver vi faktauppgifter om den person som du vill se som Årets Byggchef 2020:

Den nominerades:

  • Namn
  •  Företag
  •  Position
  •  Kort om bakgrund
  •  Telefonnummer/e-post 

Skriv några rader om den person du nominerar utifrån de fem kriterierna. 

Det är viktigt att vi får kontaktuppgifter till personer som kan berätta mer om den nominerade. Vi behöver namn på dennes chef och någon kollega, men också till några kunder eller samarbetspartners.

Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar. 

Tidigare vinnare 2010: Konstantin Spinos, arbetsledare Veidekke. 2011: Magnus Rudén, projektchef AF Bygg. 2012: Sofia Edoff, produktionschef NCC. 2013: Helena Söderberg, projektchef Züblin Scandinavia. 2014: Henrik Bratt, affärsområdeschef Erlandsson Bygg AB. 2015: Eva Torberger, distriktschef Skanska. 2016: Jens Andreasson, arbetschef Svevia, 2017: Daniel Pettersson, vd Segermo Entreprenad/NRC Group Sverige, 2018: Alexander Sandstedt, produktionschef, NCC, 2019: Jeanette Rohdin-Körössy, avdelningschef JM. 

Juryn: Jeanette Rohdin-Körössy, Årets Byggchef 2019, Henrik Landelius, Sverigechef NCC, Charlotte Bergman, vd ELU, Viktoria Edelman, partner AG Advokat, Marcus Malmström, styrelseledamot Byggcheferna och Susanne Bengtsson, chefredaktör Byggvärlden. 

Samarbetspartners Årets Byggchef: Byggcheferna, Byggvärlden, AG Advokat och Talentia.