Sista chansen att nominera till Årets Byggchef 2022

Sista chansen att nominera till Årets Byggchef 2022

På fredag går nomineringstiden ut för Årets Byggchef 2022. Passa på att nominera en kollega, en kund eller någon annan som du tycker gör ett föredömligt jobb som byggchef. Det är dags att hitta efterträdaren till Jack Len, regionchef på Ramirent, som juryn utsåg till vinnare förra året.

Vem är branschens bästa byggchef? Känner du någon som du tycker gör ett föredömligt jobb och som är värd lite extra uppmärksamhet?  Kanske är det din chef? Kanske en kollega eller en kund?

Det är ni läsare av Byggvärlden och medlemmar i Byggcheferna som kan vara med och nominera era favoriter. Genom att tipsa juryn har just er kandidat chans att gå vidare till final och kanske utses till Årets Byggchef 2022.

Operativa chefer på olika nivåer, från arbetsledare och uppåt, kan nomineras. Personen i fråga kan jobba inom olika delar av branschen, både på entreprenörs- och beställarsidan, men också inom konsultledet.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse – och så klart vara en god representant för yrkeskåren.

Syftet med tävlingen är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.  

För att nominera fyller du i det digitala formuläret via länken:

Nominera här>>

Skriv några rader om den person du nominerar utifrån de olika kriterierna som juryn bedömer. 

Det är viktigt att vi får kompletta kontaktuppgifter både till den nominerade och till dig som nominerar, men även till ett par personer (ex chef, kollega eller kund) som kan berätta mer om den nominerade.

Nomineringsperioden pågår 1 juli-23 september. Finalisterna  kommer att presenteras i Byggvärlden under hösten och en vinnare koras i slutet av året.

Tidigare vinnare 2010: Konstantin Spinos, arbetsledare Veidekke. 2011: Magnus Rudén, projektchef AF Bygg. 2012: Sofia Edoff, produktionschef NCC. 2013: Helena Söderberg, projektchef Züblin Scandinavia. 2014: Henrik Bratt, affärsområdeschef Erlandsson Bygg AB. 2015: Eva Torberger, distriktschef Skanska. 2016: Jens Andreasson, arbetschef Svevia, 2017: Daniel Pettersson, vd Segermo Entreprenad/NRC Group Sverige, 2018: Alexander Sandstedt, produktionschef, NCC, 2019: Jeanette Rohdin-Körössy, avdelningschef JM. 2020: Liselott Bergkvist, regionchef Peab. 2021: Jack Len, regionchef på Ramirent.

Relaterade artiklar

Årets Byggchef: ”Ser mycket fram emot det här året”
Här är finalisterna i Årets Byggchef 2022
Kigge Nilsson, Head of Relations, Isobetong
Nya utmaningar väntar i höst för Årets Byggchef