Nyheter

Dahl drabbad av cyberattack

Dahl och Bevego ingår i Saint Gobain-koncernen som drabbats av en cyberattack. Foto: Dahl

Dahl Sverige AB utsattes för den cyberattack som drabbat flera bolag under tisdagen den 27 juni. Attacken har skett mot koncernen Saint-Gobain globalt.  

– Hela vårt it-system ligger nere, säger Göran Dahlin, tillträdande operativ chef på Dahl.

En hackerattack i Centraleuropa på tisdagen drabbade bland annat Saint Gobain-koncernen. I Sverige påverkas bolagen: Dahl Sverige AB, Bevego, Optimera och VVS Centrum. 

– Just nu arbetar vi parallellt med Saint-Gobain globalt på en nationell lösning för att få igång alla it-system i Sverige, säger Tomas Johansson, koncernchef för Saint-Gobain Distribution Sverige. 

Dahl har 69 butiker runt om i landet, där pågår alla affärer manuellt. Det går inte att lägga order via nätet, däremot går det att handla i butikerna och beställa via telefon.

– Personalen i butikerna hanterar alla order manuellt, det blir lite extrajobb men vi upplever att det går bra och är tacksamma för det positiva bemötande vi får från kunderna, säger Göran Dahlin, tillträdande operativ chef på Dahl. 

Prognosen är att problemen ska vara lösta till onsdag morgon.

– Vi kämpar på för att lösa problemet. Vi ser allvarligt på detta. Eftersom vi är ett väldigt transaktionsintensivt företag så drabbar en sådan här attack vår försäljning. Kunder som inte haft tid att vänta har fått vända sig till andra leverantörer. Men både våra kunder och leverantörer har visat stor förståelse och det är vi väldigt tacksamma för, säger Göran Dahlin till Byggvärlden.