Dalabyggare ansöker om konkurs

 
Dalabyggare ansöker om konkursEn konkursanmälan har lämnats in till Falu tingsrätt. Foto: Getty Images Byggföretaget Fagerheim Dalarna AB har försatts i konkurs. En konkursansökan lämnades in till Falu tingsrätt den 10 september. 28 anställda berörs i moderbolaget.

Ludvikabaserade Fagerheim Dalarna AB ansöker om konkurs.  Företaget har 28 anställd i moderbolaget, och hade enligt senaste resultatrapporten en omsättning på 94 miljoner kronor.

Företaget grundades 2019 och har vuxit snabbt.

Advokat Henric Schef, på Zedendahl Advokatbyrå i Avesta, är utsedd till konkursförvaltare. Han konstaterar att bolaget haft en snabb omsättningsökning. 

- Hög omsättningsökning som per automatik innebär likviditetsproblem, säger han.  Det finns stora skulder till ue och leverantörer.

Enligt konkursförvaltaren finns fem projekt som är pågående och boet kommer att i begränsad omfattning utföra arbeten på dem på löpande räkning.
 
Fagerheim Dalarna AB har bland annat haft i uppdrag av Stockholmsföretaget Framfast att bygga hus med sammanlagt 38 lägenheter vid Svanvägen i Ludvika. Lägenheterna är planerade att stå klara för inflyttning 1 december. Enligt DT.se kommer Framfast att ta över entreprenaden och färdigställa allt enligt tidplan och avtal.

Fagerheim Dalarna har också bedrivit måleri i ett dotterbolag med sex anställda. 

- Inom måleriet tycks det finnas förutsättningar för en rekonstruktion och möjligen även för delar av moderbolaget, säger Henric Schef.
 

Taggar

Konkurser

 

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se