Nyheter

Dalabyggare ansöker om konkurs

En konkursanmälan har lämnats in till Falu tingsrätt. Foto: Getty Images

Byggföretaget Fagerheim Dalarna AB har försatts i konkurs. En konkursansökan lämnades in till Falu tingsrätt den 10 september. 28 anställda berörs i moderbolaget.

Ludvikabaserade Fagerheim Dalarna AB ansöker om konkurs.  Företaget har 28 anställd i moderbolaget, och hade enligt senaste resultatrapporten en omsättning på 94 miljoner kronor.

Företaget grundades 2019 och har vuxit snabbt.

Advokat Henric Schef, på Zedendahl Advokatbyrå i Avesta, är utsedd till konkursförvaltare. Han konstaterar att bolaget haft en snabb omsättningsökning. 

– Hög omsättningsökning som per automatik innebär likviditetsproblem, säger han.  Det finns stora skulder till ue och leverantörer.

Enligt konkursförvaltaren finns fem projekt som är pågående och boet kommer att i begränsad omfattning utföra arbeten på dem på löpande räkning.

 
Fagerheim Dalarna AB har bland annat haft i uppdrag av Stockholmsföretaget Framfast att bygga hus med sammanlagt 38 lägenheter vid Svanvägen i Ludvika. Lägenheterna är planerade att stå klara för inflyttning 1 december. Enligt DT.se kommer Framfast att ta över entreprenaden och färdigställa allt enligt tidplan och avtal.

Fagerheim Dalarna har också bedrivit måleri i ett dotterbolag med sex anställda. 

– Inom måleriet tycks det finnas förutsättningar för en rekonstruktion och möjligen även för delar av moderbolaget, säger Henric Schef.