Nyheter

Dan Näslund, finalist Årets Byggchef 2017

Dan Näslund, produktionschef Skanska Sverige.

1)     Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

Det bästa är att man får jobba i projektform. Projektform för mig innebär att samarbeta  i olika konstellationer och vara med att bygga grupper/team som strävar åt samma håll. Att samtidigt få vara med att skapa något konkret och något som man på ett enkelt sätt kan blicka tillbaka till och känna stolthet kring gör inte saken sämre.

2)     Vilka är utmaningarna?

Att vara delaktig i resan för en grupp/grupputveckling kan ibland vara en riktig prövande. Det gäller att få alla att växa i sina roller och samtidigt trivas under resans gång och samtligt producera något som uppfyller allas förväntningar. Det är mångas förväntningar som man känner att man vill uppfylla vilket man ibland kan uppleva vara mycket tufft.

3)     Hur ska en bra ledare vara?

Jag tycker att en bra ledare skall vara tydligt och våga ta beslut. Samtidigt tycker jag att man skall vara lyhörd och ha förståelse för att alla människor är olika. Det är även viktigt att man är medveten om att en förändring är en del av vardagen vare sig man vill eller inte.

4)     Hur gör man för att få nöjda medarbetare – och kunder?

Jag tror på att göra så gott man kan och visa ett driv och engagemang. Viktigt att man även efterfrågar återkoppling under resans gång så att man får en bekräftelse på att man/vi är på rätt väg. Detta tror jag uppskattas av både medarbetare och beställare.

5)     Vad gör du på jobbet för tillfället? 

Jag har precis varit med att avsluta ett bussdepåprojekt i Hammarby sjöstad vilket har varit ett otroligt lärorikt och spännande projekt, vilket jag har jobbat med i 4 år. 

Just idag jobbar med ett projekt som förbereder för ny pir på Arlanda på uppdrag av Swedavia. Det känns jättekul att vara med att utveckla en ett sådant landmärke och en plats som så många reser igenom varje år.

FAKTA

Namn: Dan Näslund

Befattning: Produktionschef på Skanska Sverige

Ålder: 40

Bor: Sollentuna

Familj: Sambo och 2 barn

Intressen: Frilufsliv, jakt, fiske och lite olika sportaktiviteter.

Karriärväg: Högskoleingenjör Mittuniversitetet, Systemutvecklare (Inspire U AB), Utsättare (Skanska), Arbetsledare (Skanska), produktionschef (Skanska).

Ledarskapsmotto: ”Alla människor är olika och vill alltid göra sitt bästa”.