Karriär

NCC utser ny avdelningschef för Norrland

NCC har utsett Daniel Ödling som ny chef för avdelning Building i Norrland.
NCC har utsett Daniel Ödling som ny chef för avdelning Building i Norrland. Foto: Sune Grabbe

Daniel Ödling tar över som chef för avdelning Building i Norrland, med ansvar för samhällsbyggnader, kontor och bostäder. Han har över 20 års erfarenhet inom NCC från flertalet roller.

Daniel Ödling kommer närmast från rollen som produktionschef i avdelningen och kommer utgå från kontoret i Umeå. Han är utbildad civilingenjör inom Väg och Vatten på Luleå Tekniska Universitet.

– Det känns väldigt spännande att ta mig an rollen som avdelningschef för NCC Building i Norrland. NCC har redan en stark position här som jag hoppas få vara med att utveckla och bredda med fler projekt, säger Daniel Ödling.

Flera stora företag expanderar i Norrland för att möta omställningen till ett fossilfritt samhälle. Den samhällsomställning som sker är unik och man räknar med att den innebär mellan 50-100 000 nya arbetstillfällen på 10–15 år. NCC har idag över 350 anställda i regionen.

– Vi står inför en spännande utveckling med den gröna omställningen som redan är igång i delar av Norrland. NCC har en stark närvaro här och god lokal kännedom genom våra lokala kontor på flera orter inom regionen. Vår samlade kunskap och erfarenhet av samhällsomvandling kommer att vara en tillgång för regionen, avslutar Daniel Ödling.