Nyheter

Daniel Pettersson, finalist Årets Byggchef 2017

Daniel Pettersson, vd Segermo entreprenad och NRC Group Sverige.

Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

Vi jobbar med infrastrukturutbyggnad och det är häftigt att vara med och bygga något beständigt, något som kommer underlätta människors vardag för lång tid framöver. Sen är det en riktigt kul att jobba tillsammans med så mycket kompetent folk, både beställare, leverantörer och vår egna personal. Vi har byggt vår organisation på personer som är några av de bästa inom sina specifika områden. Vi kompletterar och lär av varandra och det är högt i tak.  

Vilka är utmaningarna?

Rekrytera rätt medarbetare. Det är hård konkurrens om personalen i den här branschen. Vi har haft tur hittills. För oss i NRC Group är det också en utmaning att få behålla känslan i det lilla företaget och dra nyttan av att vara en stor koncern. Hos oss ska inget ska vara krångligare än det behöver vara.

Hur ska en bra ledare vara? 

Vara engagerad och ha förmåga att lyfta folk runt sig och få dem att prestera bättre än de själva tror de kan. Vara tydlig och fatta beslut men samtidigt vara öppen för nya idéer och lyssna in åsikter från medarbetare. Ha självinsikt, vad kan jag och vad kan jag inte, och fylla på laget med personer som kompletterar varandra.

Hur gör man för att få nöjda medarbetare – och kunder?

Det är viktigt att ha roligt på jobbet. Har man roligt gör man ett bra jobb. Våra kunder gillar oss för att vi är enkla att ha och göra med. Hos oss har platschefer ett långtgående mandat att driva sina projekt efter eget huvud och kundens önskemål. Jag tror att det bygger mycket motivation hos den enskilda medarbetaren och gör att de växer med rollen. Det gör också vår organisation effektiv och kunden upplever oss som personlig. Det är viktigt för oss!

Vad gör du på jobbet för tillfället? 

NRC Group är en ny koncern och vi arbetar mycket med att få ihop bolagen i gruppen. Vi är tre starka bolag som nu samlar oss under ett och samma varumärke, NRC Group, och det kräver en hel del arbete. Samtidigt jobbar vi med att utveckla koncernen både organiskt och via uppköp.

FAKTA

Namn: Daniel Pettersson

Befattning: Arbetschef och VD för Segermo Entreprenad och NRC Group Sverige.

Ålder: 42

Bor: Hammarö

Familj: Fru och tre barn

Intressen: Fotboll, jakt.

Karriärväg: Läste till byggingenjör i Karlstad. Började på Svevia gick därifrån till Peab och arbetade där 12 år. Startade sedan Segermo.

Ledarskapsmotto: Ha kul, ha förtroende för dem du jobbar med och skit i prestige.