Nyheter

Dansk fastighetsägare väljer NCC som totalentreprenör

Uppdraget omfattar även nybyggnation av 71 taklägenheter ovanpå de befintliga husen. Illustration - Prisme-Arkitekter Tagboliger Rønæble

Hyresbolaget Sjælland har valt NCC som totalentreprenör vid renoveringen av Rønnebærparken och Æblehaven i Roskilde. Värdet på renoveringsuppdraget uppgår till 560 MSEK.

– Vi har lämnat ett genomarbetat anbud på ett spännande uppdrag som vi är mycket glada över att ha vunnit. Vi har stor erfarenhet av allmännyttiga bostadsområden, och jag är säker på att den omfattande renoveringen och de nya taklägenheterna kommer att göra Rønnebærparken/Æblehaven till en attraktiv plats att bo på, säger Niels Engberg, chef för NCC Renovering i Danmark, i ett pressmeddelande.

Områdena Rønnebærhaven och Æbleparken är byggda på sjuttiotalet. Dessa ska nu renoveras och byggas om så att det blir 207 bostäder av de befintliga 291 lägenheterna. Uppdraget omfattar även nybyggnation av 71 taklägenheter ovanpå de befintliga husen.

Området får en enkel och tidlös arkitektonisk profil där NCC bygger med innovativa modullösningar. Vidare kommer NCC att bygga nya taklägenheter med tillhörande terrasser.

– Vi gläder oss åt samarbetet med NCC på vår hittills största helhetsplan för Æblehaven och Rønnebærparken i Roskilde. Med NCC som entreprenör får vi en samarbetspartner som är beredd att ta ansvar för det projekt de levererar och som vi verkligen kan diskutera de olika lösningarna för bygget med under projektets gång, säger Per Bro, byggchef för hyresbolaget Boligselskabet Sjælland.

NCC genomför först ett antal pilotprojekt för att uppnå en så smidig process som möjligt som tar hänsyn till befintliga hyresgäster. Under hösten genomförs pilotprojekten, medan själva bygget kommer igång först under år 2020. Renoveringen förväntas vara genomförd i april 2023. 

Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det tredje kvartalet 2019.