Nyheter

De är Årets nollfelsaktör 2021

Trivselhus äe Årets Noillfelsaktör enligt Gar-Bo.

Trivselhus har tilldelats utmärkelsen Årets nollfelsaktör, som delas ut till det husföretag som är bäst på att bygga hus som vid slutbesiktning levereras utan fel. Utmärkelserna delades ut av försäkringsbolaget Gar-Bo. Samtidigt fick projektet Villazero ta emot utmärkelsen Årets Branschsamarbete 2021. Årets initiativ 2021 gick till Byggmarknadskommissionen.

På Gar-Bo-dagen 2022 delades följande utmärkelser ut:  
– Årets Nollfelsaktör: tilldelas det bolag som levererat flest hus som är helt utan anmärkning vid slutbesiktning 
– Årets Branschsamarbete: delas ut till aktörer som går ihop för att tillsammans tillföra något nytt och extra till branschen 
– Årets Initiativ: utnämns av Gar-Bos tekniska råd till initiativ som kommer ha stor betydelse för ökad kvalitet i byggbranschen 

– De utmärkelser vi delar ut på Gar-Bo är väldigt viktiga för oss i vårt arbete att uppmärksamma goda exempel och föregångare i branschen, säger Linnea Moberg, VD på Gar-Bo, Nordens ledande leverantör av byggrelaterade försäkringar och tjänster. 

Årets nollfelsaktör tilldelades Trivselhus . Även 2019 fick hustillverkaren nämligen ta emot det prestigefyllda priset.

Motiveringen lyder: Årets nollfelsaktör uppvisar både hållbarhetsfokus och förträfflighet genom sitt arbete att leverera hus med noll fel vid slutbesiktning. Detta under ett år när det varit svårare än tidigare – noll fel betyder för första gången faktiskt noll fel och året har dessutom kantats av material- och leveransproblematik i branschen. Att leverera nollfelsprodukter till sina kunder under dessa förutsättningar är en tydlig värdemätare. Genom sitt tydliga fokus och engagemang i hela företaget visar aktören åter igen på ett starkt kvalitetsarbete. Årets nollfelsaktör är Trivselhus.

– Vi är oerhört stolta och glada över att vi återigen har fått detta pris säger Jonas Regnander, VD Trivselhus. Det här året har krävt en laginsats utöver det vanliga för att nå målet att leverera hus av hög kvalitet. En eloge till våra medarbetare som varje dag gör sitt yttersta för vi ska lyckas och även till våra samarbetspartners och entreprenörer som har anammat vår utgångspunkt att kvalitet och kunden alltid ska stå i fokus. 

Årets Branschsamarbete 2021 tilldelades Villazero.

Motiveringen till priset lyder: Årets branschsamarbete 2021 tilldelas Fiskarhedenvillan AB, Structur Byggteknik och Mondo Arkitekter för projektet Villazero. Projektet har präglats av framtidsanda med innovativa lösningar och hållbara materialval. Med en vision om att påverka och sprida lärandeprocessen i hela byggbranschen bygger aktörerna för en hållbar framtid med framåtanda, kunskapsutbyten och ett gemensamt mål om att bygga Sveriges första koldioxidneutrala småhus. 

– Det är enormt hedrande att få det här priset, det betyder jättemycket för oss. Det känns extra roligt att få uppmärksamhet för just branschsamarbete eftersom det är samarbetet som har möjliggjort det här projektet, säger Gabriella Hagman vd på Mondo Arkitekter.  

– Vårt samarbete har fungerat jättebra och det har varit en förutsättning. Utan samarbetet hade vi inte kunnat utveckla det som vi har gjort. Vi har lärt oss massor. Trots att vi kommer från olika företag med olika kunder så har vi kunnat samarbeta på ett jättebra sätt. Det har varit fantastiskt roligt, tycker Kristina Hansen, vd på Structor Byggteknik Dalarna. 

Villazero är en koldioxidneutral villa som byggts av nästintill enbart kvinnor. Projektets syfte har varit att testa nya material och metoder för att bygga på ett hållbart sätt, men också att lyfta jämställdheten i byggbranschen.

– Det här projektet har varit otroligt lärorikt och vi ser verkligen fram emot att ta med oss de här lärdomarna ut i vår vanliga produktion, säger Gunnar Jönsson, vd på Fiskarhedenvillan.  

Årets initiativ 2021 går till Byggmarknadskommissionen.

Motivering: Årets initiativ tilldelas Byggmarknadskommissionen, som under Stefan Attefalls ordförandeskap tar ett samlat grepp om de problem som allt ifrån fusk till organiserad brottslighet ställer till med. Särskilt intressant är att man i Byggmarknadskommissionen fått till stånd ett bra samarbete mellan Byggföretagen och Byggnads, två parter som från olika perspektiv ser vikten av att agera kraftfullt och gemensamt. Det aktiva stödet från myndigheter som Skatteverket betyder också mycket för att Byggmarknadskommissionens arbete ska kunna ge konkreta resultat. 

– Det är glädjande att bli uppmärksammad och uppskattad för det arbete vi har gjort, och bidrar till att skapa uppmärksamhet kring problemet. Arbetet har varit en unik samverkan mellan byggmarknadens alla aktörer och vi hoppas att våra förslag kommer tas vidare både av byggmarknaden samt av politik och myndigheter. En samverkan krävs för att lösa dessa problem med arbetslivskriminalitet, och en sådan här utmärkelse bidrar även till att skapa uppmärksamhet kring ämnet, säger Stefan Attefall, ordförande Byggmarknadskommissionen.