Nyheter

De bygger Dansmästaren i Uppsala

Tengbom Arkitekter har ritat projektet som beräknas stå klart sommaren 2020.

NCC har fått uppdraget att bygga Dansmästaren i Uppsala i partneringsamverkan med Uppsalahem AB och Uppsala Parkerings AB. Projektet i Rosendalsområdet innehåller 133 hyreslägenheter för studenter, parkeringshus och en stor lokal i bottenplan.

– Uppsala växer så det knakar och efterfrågan på hyresrätter är fortsatt stor. Med NCC som partner kommer vi nu tillföra ytterligare ett antal mycket efterfrågade hyresrätter i en ny stadsdel, säger Niosha Baghaei, byggchef Uppsalahem AB i ett pressmeddelande.

Dansmästaren får ett strategisk viktigt läge vid den norra infarten till det nya Rosendalsområdet. Området kommer ha närhet till kommunikationer och inte minst till universitetsområdet.

– Det är spännande att vi nu kommer igång med projektet i Rosendal, dessutom vårt första i partnering. Detta går helt i linje med vårt ägardirektiv att tillföra nya parkeringar vid strategiskt bra lägen runt om i staden, säger Gustav Törnquist, bygg- & fastighetschef Uppsala Parkerings AB.

Dansmästaren kommer att bestå av en byggnad på sex våningar med 133 hyreslägenheter i varierande storlek om 1-2 rum och kök, anpassade till studenter. Bostäderna kommer att miljöklassificeras enligt Miljöbyggnad nivå silver.

Parkeringsgaraget omfattar en yta om närmare 14 500 kvadratmeter och ger cirka 
460 parkeringsplatser varav 100 stycken kommer att ha laddstolpar för elbil. I bottenvåningen på huset kommer det även att bli en stor lokal om 2 200 kvadratmeter.

– Detta är ett utmanande och roligt projekt som genomförs i partnering tillsammans med Uppsalahem och Uppsala Parkerings AB. Partnering är en samarbetsform som bygger på en nära och öppen dialog mellan alla inblandade parter under hela projektets gång vilket tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Arbetet beräknas starta under februari månad och inflyttning beräknas ske sommaren 2020.

Affären orderregistrerades i sista kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.


Jenny Marcuson Fors