Nyheter

De bygger Kungälvs nya sjukhus

Den nya vårdbyggnaden har ritats av Sweco och Aart architects. Bild: Skanska

Skanska har tecknat avtal med Västfastigheter om en ny vårdbyggnad på Kungälvs sjukhus.
Kontraktet är värt cirka 940 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2017.

Den sju våningar höga vårdbyggnaden kommer att bli cirka 33 000 kvadratmeter och ska omfatta 280 vårdplatser i enkelrum.
Totalt 10 nya vårdavdelningar byggs för kirurgi, ortopedi, urologi, medicin och geriatrik.

– Vi är mycket stolta över att få förtroendet att tillsammans med Västfastigheter och andra samarbetspartners i projektet vara med och utveckla Nya Kungälvs sjukhus. Efter ett mycket gott samarbete i den första fasen har vi nu tecknat slutgiltigt entreprenadavtal avseende vårdbyggnaden som är det första delprojektet i Nya Kungälvs Sjukhus, säger Olof Peterson, distriktschef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Avsikten är byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Miljöklassningssystemet Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council och certifierar nya och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och material.

Byggnationen har påbörjats och kommer att avslutas i två överlämningar under det tredje kvartalet 2019 och det tredje kvartalet 2020.