Nyheter

De bygger miljardkontoret med miljöprofil

Vattenfall satsar nästan 1,2 miljarder kronor på bygget av sitt nya miljöprofilerade kontor i Solna. Nu står det klart vem som fått uppdraget.

På måndagen stod det klart att Peab fått uppdraget att bygga Swedbank Arena i Solna och tillhörande infrastruktur. Två uppdrag värda tillsammans 3,2 miljarder kronor. Nu meddelar byggföretaget att ännu ett stort kontrakt i den blivande Arenastaden kan skrivas in i orderböckerna.

Peab har fått i uppdrag att bygga Vattenfall Nordens nya kontor i Solna. Kontraktet är en totalentreprenad värt 850 miljoner kronor och kommer att innebära särskilda utmaningar — kontoret ska vara energisnålt och klara den tuffaste miljöklassningen.

Byggstart är planerad till början av 2010, under förutsättning att detaljplanen har vunnit laga kraft. Fastigheten kommer att vara uppdelad i fyra byggnadskroppar och bli granne med Swedbank Arena i Solna. Kontoret ska vara dimensionerat för cirka 2 000 arbetsplatser och vara klart för inflyttning hösten 2012. Fabege är beställare.