Nyheter

De får i uppdrag att utveckla Malmös nya multisporthall

illustration som visar Malmös nya sportarena
Den nya multisportbyggnaden kommer att inrymma en mängd olika funktioner och beräknas stå färdig under 2027. Bild: Wingårdhs / Skanska

Nu är det klart: det blir Wingårdhs och Skanska som ska förverkliga Malmö stads planer på en multisporthall längst med John Ericssons väg.

Stadionområdet i Malmö kommer de närmaste åren utvecklas och en ny multisporthall är en del av omvandlingen. Efter en upphandling har ett team av arkitekt och entreprenör fått i uppdrag att tillsammans med staden utveckla den planerade multisportbyggnaden i den norra delen av området.

Det är Wingårdhs och Skanska som ska förverkliga Malmö stads planer på en multisportbyggnad längsmed John Ericssons väg. Byggnaden kommer bland annat att innehålla en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola samt kontorsutrymme.

Nya multisporthallen sett från öster.
Östra hörnet av nya multisporthallen på Stadionområdet i Malmö. Bild: Skanska/Wingårdhs

”Stadionområdets framsida”

– Vi är glada och stolta för förtroendet att i samarbete med Wingårdhs och Malmö stad få vara med och förverkliga multisportbyggnaden och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Stadionområdet, säger Pär Helm, distriktschef på Skanska.

I en första fas kommer Skanska att planera och projektera för byggnaden. Separat kontrakt skrivs sedan för själva byggfasen.

– Vi ser fram emot att få vara med och forma framtidens stadionområde. Multisportbyggnaden kommer bli Stadionområdets framsida och dess ansikte mot staden, säger Joakim Lyth, arkitekt och kreativ ledare på Wingårdhs Malmö.

Enligt planen ska den nya multisportbyggnaden vara klar under 2027.

Malmö stad håller också på att planera för en ny arena som ska ersätta Malmö stadion.