Nyheter

De får kontrakt på två hotellbyggen

Serneke har slutit avtal med Magnolia Produktion AB om att bygga två hotell, ett i Halmstad och ett i Lund.
Kontrakten är tillsammans värda omkring 424 miljoner kronor.

Hotellet i Halmstad med cirka 240 rum, som inkluderar konferensanläggning, restaurang, lounge, takterass och underliggande garage, blir en 11-våningsbyggnad vid kv. Kilot i centrala Halmstad intill den nya regionbussterminalen.

– Vi är oerhört glada att vårt samarbete med Magnolia fortsätter att utvecklas. I och med detta breddar vi oss med ett hotellprojekt som är komplext och ställer höga krav på kompetens och ömsesidigt förtroende, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke Bygg, i ett pressmeddelande.

Projektet är en totalentreprenad med projektering som startar omgående. Planerad byggstart för hotellet i Halmstad är i andra kvartalet 2018 och hotellet ska stå klart i andra kvartalet 2020.

Ordersumman för projektet i Halmstad är på 230 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2017.

Hotellprojektet i Lund ligger i den nya stadsdelen Brunnshög med direkt närhet till forskningsanläggningen ESS samt världens starkaste elektronmikroskop MAX IV. Byggnaden uppförs i 13 våningar och omfattar utöver cirka 260 rum bland annat även loungeytor, gym och skybar.

– Det är mycket trevligt att få ytterligare ett projekt i region syd och att ännu en gång få Magnolias förtroende, vilket tyder på en god kundrelation. Med hotellet i Brunnshög fortsätter vi att bredda vår portfölj med ytterligare ett kommersiellt projekt, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018 och färdigställande är beräknat till andra kvartalet 2020.
Ordersumman för hotellet i Lund uppgår till 194 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2017.